Zangpraktijk Ruinerwold | Ellen Steffers-Dekker

 

 

 

 

 

 
DUO MODUS

 

 

 

Het  cello Duo Two of a Kind neemt de taak over van Duo Modus.

Duo Mo - dus staat voor ‘moeder - dochter’; maar moeder stopt na ruim 50 jaar te hebben gewerkt als docerend en uitvoerend musicus.

 

Tijdens de master of music  opleiding zijn Sebastiaan van den Berg en Hanne Steffers samen concerten gaan geven. Eerst hebben zij zich aangemeld bij www.podium-klassiek.nl, opgericht door de heer Guido van Elk die hen al bij het eerste concert voor podium klassiek al snel omdoopte tot  het duo Two of a Kind; daarna begon Moeder SteffersDekker met succes concert podia voor het Duo te zoeken.

 

Zingen en musiceren  in de praktijk:

 

Een nieuw seizoen met Two of a Kind

2019-2020

zie verder www.hannesteffers.nl

 

Cristmas Carol

 

In de maand december  geeft het duo, samen met Ellen SteffersDekker, een vertelconcert van de Christmas Carol van Charles Dickens.

Het verhaal wordt verteld met omlijsting van muzikale fragmenten en bekende melodieën die inspelen op het verhaal. 

 

In 2019 gaan wij naar de bibliotheek in Emmen enHardenberg/Dedemsvaart en een evenement in Veendam.

Er zijn nog een aantal aanvragen die niet bevestigd zijn..... dus

.

 

 

Kasteelconcerten   2e pinksterdag in 2020

 

 

De Huisconcerten op locatie waren een succes in 2019.

Wij zijn weer gevraagd voor 2020.

Het Thema wordt dan: 1940- 45 Verboden muziek

 

Directeur van www.kastelen.nl  mevrouw drs. Ir. Heidi van Limburg Stirum

 

 

 

Terug blik

 

2018

Op zondag 25 maart spelen zij  in Roden  tijdens de Huisconcerten Roden , en wel in de huiskamer van Havezate Mensinge.http://theaterroden.nl/kaarten/huisconcerten  

 

Op zondag 15 april speelt het cello duo in Epse tijdens een koffieconcert. http://www.koffieconcertenepse.nl/concert-agenda/

 

Op zondag 13 mei in het museum “De Buitenplaats”

https://www.museumdebuitenplaats.nl/podium/agenda

2017

Two of a kind: Hanne Steffers en Sebastiaan van den Berg vormen samen een CelloDuo. Zij zijn aangesloten bij  www.podia-klassiek.nl van de heer Guido van Elk. Voor dit orgaan hebben zij al een aantal concerten gespeeld.

Zondag 15 (?) Januari Brabant voor de Orde van de PrinceAuditie optreden geslaagd.

Zondag  26 Februari   het  Goeverneurshuis in Heusden.Resensie: Two of a kind, een gedurft cello duo. Het getuigt van moed om niet lekker in de Barok te blijven hangen....enz.

Zondag  07 mei   In de Geertekerk te Geertruiderberg.Two of a kind celloduo Hanne Steffers em Sebastiaan van den Berg.Dat worden unieke klanken door twee begaafde musici" aldus podia-klassiek.

Zondag 16 mei in Kasteel Maurick te Vught,een muzikaal intermezzo   tijdens een diner.

In 2016 heeft Hanne haar master opleiding afgerond. In juni moest zij, in het openbaar, haar onderzoek verdedigen ’Diamond,Bernstein en Ravel, een muzikale toonzetting van het Kaddish. Op 21 oktober gaf zij haar slotconcert in Zwolle, samen met pianist Daan van den Hurk; zij mag zich nu celliste "master in music" noemen.

10,11 en 17 december Duo Modus heeft  een vertel concert gegeven rond  de Christmas Carols van Charles Dickens in  de kleine kerk van Steenwijk, tijdens een High Tea in Uddel en in het Cristiaan Huygens Theater van Zeist.

 

Ellen Steffers Dekker en Hanne Steffers vormen samen het Duo Modus

T E R U G B L I K
Op
10 september 2010 zal DUO MODUS de muzikale intermezzi verzorgen tijdens de Freudlezing van het Nederlands Pyschoanalytisch Instituut. Deze lezing wordt traditiegetrouw gehouden in de Geertekerk te Utrecht.

Op 3 oktober 2010 werkt DUO MODUS mee aan een concert in de Hervormde kerk te Wanneperveen. Het concert begint om 15.30 uur en de toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Op Tweede Kerstdag 26 december 2010 wordt in Museumdorp een sfeervolle wandeling georganiseerd met op diverse locaties activiteiten voor jong en oud, waaronder het optreden van DUO MODUS. Aanvangsstijd en toegangsprijs nog niet bekend.

Op 25 mei 2010 , Tweede Pinksterdag, heeft DUO MODUS een optreden verzorgd tijdens het Feest van de Geest in de Mariakerk te Ruinen.                                 

Op 6 maart 2011 werkt Duo Modus mee aan het concertpodium MUZIEK en MEER samen met beeldend kunstenaar Sattar Kawoosh in de Klokkenstoelkerk te Wapserveen.


Op 25 augustus 2011zal Duo Modus en het Cello Duo een Try-Out geven in Pastorie de Venehof In Koekange Kerklaan 18. Tijd 20.00 uur De Musici hebben een repetitie Mid-Week en zo mogen -om niet- de ruimte van De Venehof gebruiken . Als tegenprestatie geven zij de Kerkelijke Gemeente en andere belangstellenden een Concert. De Beheerder van De Venehof ,de heer Paasman, geeft zijn medewerking en schenkt koffie/thee Euro 1,-


Op 25 september 2011 zal DUO MODUS en het Cello Duo Hanne Steffers en Caroline Deul met medewerking van danseres Anneroos Evers een muzikale bijdrage leveren tijdens een feest bij Kobald Fortepiano 's Asselsestraat 167 in Apeldoorn

 

Op 23 november 2011 geeft DUO MODUS een besloten promotie avond in Berghuizen Gem. De Wolden. Programma: muziek stukken anders dan de geijkte "muzieken" die men regelmatig hoort.Voor belangstellenden Informatie : 0522-451026 .

 

Op 25 december 2011 Eertse Kertsdag werkt DUO MODUS mee aan de Kerstviering om 10.00 uur in de Zuiderkerk te Assen

 

Op vrijdag 3 februari 2012 speelt DUO MODUS tijdens de afscheidsplechtigheid van Jacob Zwaaf in wijkgebouw "Kruispunt" Zilverschoon114 te Apeldoorn. Aanvang 12.00 vanaf 11.00 uur is het gebouw open.

 

Op zondag 5 februari 2012 om 11.30 speelt Hanne Steffers als onderdeel van DUO MODUS in Herinneringscentrum Westerbork tijdens het programma "Tragedies to remember" 16:05 9-1-2012een multimedia expositie, gebaseerd op een serie korte en scherp getekende gedichten van Edjo Frank (1949).

 

Op 7 maart 2012 geeft DUO MODUS een concert in het Verzorgingshuis "Beethoven" te Emmen.

 

Op 6 april 2012 zal Hanne als onderdeel van DUO MODUS een muzikale bijdrage geven tijdens de dienst van "Goede Vrijdag " in de Protestantse Gemeente in Havelte.

 

Op 20 mei 2012 geeft DUO MODUS een huisconcert in Assen, Vaart NZ 146. i.v.m. met de beperkte ruimte graag uw komst van te voren melden; telefoon: 0592-399431 en 0592-399390. Vol is Vol.

 

Op 27 mei 2012 1e pinksterdag, zal DUO MODUS een muzikale bijdrage geven tijdens de ochtenddienst in de MariaKerk te Ruinen.

 

Op 28 mei 2012 2e pinksterdag, zal Hanne Steffers als onderdeel van DUO MODUS Bach spelen tijdens de avonddienst als afsluiting van "Feest van de geest " in de Mariakerk te Ruinen.

 

Op 7 oktober 2012 zal DUO MODUS muzikale medewerking geven tijdens een dienst in de Hervormde Gemeente van Oosterhesselen rond het thema Israel-zondag . Ons programma zal o.a bestaan uit Hebreeuwse gezongen Psalmen en het gebed van E. Bloch.

 

Op 20 oktober 2012 start in Dokkum,middels een Try-Out , in het kader van klassiekmuziek in samenwerking met andere kunstvormen, de concertreeks Pizzicato . Hieraan werken mee: DUO MODUS en pianist Johanan Havinga. Rond het werk van schilderes Aafke Holman haar boek "De Psalmen, een vertaling in kleur ", zullen werken te gehore worden gebracht van Bach, Corelli, Dvorak, Rachmaninof en Diepenbrock.Informatie: trijni@home.nl en e.steffersdekker@hetnet.nl

 

Op 28 november 2012 zal Ellen SteffersDekker als als lid van DUO MODUS een muzikale bijdrage geven tijdens de Herdenkingsdienst van Mevrouw Morreau-van Doorn om 13.00 uur in crematorium Reestborgh te Meppel.

 

Op 19 december 2012 zal Hanne Steffers haar Bachelor Cello examen spelen in het gebouw van K&W faculteit muziek Mariaplaats in Utrecht om 19.30 uur. Zij brengt werken ten gehore van Bach, Haydn,Dvorak en Piazolla.

Op 28 december 2012 zal DUO MODUS een muzikale bijdrage geven tijdens de Herdenkingsdienst van Herman de Ram om 10.30 uur in de Katholieke kerk van Wolvega.

Op 20 januri 2013 geeft de projectgroep Muziek & Meer (M&M) in Niekerk het concert Pizzicato . Dit concert is in het kader van klassiekmuziek in samenwerking met andere kunstvormen, Hieraan werken mee: DUO MODUS en pianist Johanan Havinga. Rond het werk van schilderes Aafke Holman haar boek "De Psalmen, een vertaling in kleur ", zullen werken te gehore worden gebracht van Bach, Corelli, Dvorak, Rachmaninof en Diepenbrock.Informatie: trijni@home.nl en e.steffersdekker@hetnet.nl

Op 1 februari 2013 geeft het cello Kwartet Ad - Hoc het eerste concert in de Ned. Herv. Kerk van Koekange om 20.00 uur. Leden van het kwartet: Hanne Steffers lid van Duo Modus,Sebastiaan van den Bergh,Alistair Sung en Dziannes . Zij spelen werken van Klassiek tot metalic van de cello groep Apocalyptica.

Op zaterdag 4 mei 2013 om 2100.00 uur, is er een herdenkingsconcert in de Hoofdstraatkerk te Hoogeveen. Uitgevoerd zal worden Messe des Mort van Jean Gilles 1668-1705 Het concert is na de traditionele dodenherdenking in Hoogeveen.Hanne Steffers doet hieraan mee als enige celliste en samen met de bassist is zij het fundament van het ensemble. Zie verder www.smkd.nl

Op 6 juni 2013 gaat Hanne voorspelen in Londen bij de vermaarde celliste Melissa Phels.Zij is docente aan de Royal College of Music te London. Het voorspelen is een opstap om eventueel haar master in London te mogen volgen.

Op 7 juni 2013 Is Duo Modus aanwezig in het Herinneringskamp Westerbork. De herdenking van het laatste kindertransport in juni 1943 van Vught-Westerbork-Sobibor. Wij spelen Bach o.a. van suite IV de bourree

Op 16 juni 2013 spelen celliste Hanne Steffers en pianiste Masha Galperina composities van Haydn,Beethoven,Chopin,Dekker en Liszt tijdens een besloten concert in Apeldoorn.

Vanaf dinsdag 25 juni 2013 werk celliste Hanne Steffers mee met een productie van Art Center: DE ZEVEN BRIEVEN, een symfonische vertelling van Herman van Veen in de vorm van een tragiekomedi om te lezen, te spelen en te zingen. Geschreven voor verteller/zanger en een kamermuziekensemble waarvan Hanne deel uit maakt. De try-outs zijn op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni op landgoed De Paltz 1 Soest.Info olivia@hermanvanveen.com / www.hermanvanveenartscenter.com

DUO MODUS heeft een rust periode,omdat celliste Hanne zich aan het orienteren is op een vervolgstudie na haar bachelor cello.

Vrijdag 13 september heeft celliste Hanne Steffers een auditie voor een Master opleiding.

Vrijdag 13 september Zij is aangenomen voor haar Master Cello door cellist Jeroen Reuling, docent aan het conservatorium in Brussel en het ArtEZ Conservatorium.

Op 15 en 16 september 2013 werk celliste Hanne Steffers weer mee met een productie van Art Center: DE ZEVEN BRIEVEN, van Herman van Veen : zie boven.

Op zondag 24 november geeft Duo Piantello:celliste Hanne Steffers en pianiste Masha Galperina een huisconcert in Westerbork voor de stichting Zomeractiviteiten westerbork.Aanvang 12.00 uur in museumherberg de Ar. Informatie Jan Beugel:beugel7@xs4all.nl

Op zondag 8 december geeft Duo Modus in het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere Buiten een huisconcert. Informatie :http://www.stadennatuur.nl/de-oostvaarders/activiteit/254/duo-modus.html.

Op zondag 22 december geeft Duo Modus in Kasteel De Kelder een huisconcert in de sfeer van kerst. Adres Kelderlaan 11 te Doetichem. Aanvang 15.00 uur, entree E. 17.50 inclusief koffie/thee en iets lekkers. Apart betalen Glhwein en soep. Coördinator Arend Hordijk. Telefoon 0314-326532.

Op 2e Kerstdag donderdag 26 december geeft Duo Modus met Lector Otto van Lussenburg in het Museum van Assen van 13.00 uur tot 14.00 uur en 15.00 uur tot 16.00 uur een muzisch programma met als onderwerp "De Dodezee Rollen".
Informatie Manja van der Weijden of Paul Klarenberg van de afdeling Communicatie 0592-377705.

Op zaterdag 28 december geeft Duo Modus met voice over Otto van Lussenburg in het Museum van Assen van 14.00 uur tot 15.00 uur een muzisch programma met als onderwerp "De Dodezee Rollen". Informatie zie boven: 2e kerstdag op 26 december.

AGENDA 2013/2014

Op zaterdag 25 januari 2014 om 15.00 uur geeft Duo Modus en pianiste Masha Galperina een huisconcert op Havezate Herinckhave Herinckhaveweg 6 Fleringen. Entree E. 20,- inclusief koffie/thee en iets lekkers. Wijn en sap apart afrekenen.Informatie en reserveren: fmh.bonninghausen@gmail.com, telefoon:0546 624 290. Alleen informatie mail:e.steffersdekker@hetnet.nl,telefoon:0522-451 026

Op zondag 9 maart 2014 om 15.30 uur geeft Duo Modus een concert op Kasteel Doornenburg Kerkstraat 27 in Doornenburg.Informatie mevrouw A. Buurman Telefoon 0481422847 mobiel 06-10400688

Op zondag 30 maart 2014 om 12.00 uur geeft Duo Modus een concert in Westerbork voor St.Zomeractiviteiten in museumherberg de Ar. Informatie Jan Beugel: beugel7@xs4all.nl

Op Goede vrijdag 18 april 2014 geeft Duo Modus met voice over Otto van Lussenburg in het Museum van Assen van 13.30 uur tot 14.00 uur een muzisch programma met als onderwerp "MUMMIES".Informatie onder voorbehoud

Op 2e Paasdag maandag 21 april 2014 geeft Duo Modus met voice over Otto van Lussenburg in het Museum van Assen van 13.30 uur tot 14.00 uur een muzisch programma met als onderwerp "MUMMIES". informatie onder voorbehoud

DUO MODUS heeft een rust periode,omdat celliste Hanne vawege haar masterstudie de pr taak heeft van het ArtEZfestival in Zwolle,Arnhem en Enschede en zich moet voorbereiden voor haar master tentamen

Op zondag 31 mei een TRY-OUT master tentamen cello Hanne Steffers met aan de vleugel pianiste Gan-Sun van 13.00 uur tot 15.00 uur in Berghuizen 34 te Berghuizen. Informatie telefoon : 0522-451026 mobiel: 06 3742 3828. Bijdrage in kosten o.a. vanwege reiskosten dames.

Op 2e Pinksterdag maandag 9 juni april 2014 geeft Duo Modus met voice over Otto van Lussenburg in het Museum van Assen van 13.30 uur tot 14.00 uur een muzisch programma met als onderwerp "MUMMIES". informatie onder voorbehoud

Op 16 juni om 13.00 uur master tentamen cello Hanne Steffers met aan de vleugel master pianiste Gan-Sun op maandag 16 juni 2014 van 13.00 uur in het ArTez conseravtorium te Zwolle.Hanne nodigd u allen uit hierbij aanwezig te zijn:Aan de Stadsmuur 88 Zwolle Info.telefoon 038 42 70 530

Op zondag 21 juni 2014 zal Duo Modus samen met andere musici spelen tijdens de MIDZOMERNACHT op Kasteel Amerongen Drostestraat 20 Amerongen. Telefoon: 0343-563766 & E-Mail:info@kasteel-amerongen.nl en mirjam.verlinden@gmail.com.

Op zondag 29 juni 2014 geeft Duo Modus een consert op Landgoed Overcinge. Het concert vormt een onderdeel van een mix: Concert en kaas wijn proeverij. Kaart concert E.10,- inclusief koffie en thee. Kaart wijn kaas proeverij E. 12,50. Gastvrouw Hennie Jager.Telefoon: 0521 34 34 83,E-mail:info@overcinge.nl.

Van17- tot 31 augustus 2014 heeft Duo Modus masterclasses zang en la classe  de chambre van Henri Farge bijgewoont op landgoed L'Enghien bij Brussel. Celliste Hanne heeft daar classes gevolgd bij cellist Jeroen Reuling, ensemblespel/kamermuziek bij cellist David Waterman en altviolist Paul Biss.

Op 21 augustus geeft Duo Modus een besloten huisconcert in Oosteinde nabij Ruinen.

Op 26 oktober geeft Duo Modus met Voice Over Otto Lussenburg een 1e try out: Een muzisch programma in 3 episoden over De geschiedenis van het Huis Overcinge adres Berghuizen 34 te Berghuizen om 15.00 uur.Informatie: Telefoon 0522 45 10 26 mobiel 0637423828.Graag melden voor een plek.

Op 2 november geeft Duo Modus met Voice Over Otto Lussenburg een 2e try out: Een muzisch programma in 3 episoden over De geschiedenis van het Huis Overcinge Op Overcinge om 15.00 uur. Adres Linthorst Homanlaan 1 Havelte Reserveringen/meer informatie: Tel: 0521- 34 34 83 Mobiel: 06 - 53 83 25 01 E-mail: info@overcinge.nl. Niet genodigden betalen E.5,-

Op 4 november geeft Duo Modus om 16.30 in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork een korte muzikale impressie tijdens de presentatie van de "keramiekinstallatie" van Annette Rosen-Apotheker.

Op 9 november geeft Duo Modus met Voice Over Otto Lussenburg DE PREMIÈRE VAN: Een muzisch programma in 3 episoden over De geschiedenis van het Huis Overcinge Op Overcinge om 15.00 uur . Adres Linthorst Homanlaan 1 Havelte Reserveringen/meer informatie: Tel: 0521- 34 34 83 Mobiel: 06 - 53 83 25 01 E-mail: info@overcinge.nl. Entree E. 12,50 inclusief koffie en thee. Exclusief hapje,sapje/drankje achteraf.

Op 14 december geeft Duo Modus met Voice Over Otto Lussenburg  het 2e concert van de Ie Episode ‘ De geschiedenis van het Huis Overcinge ‘ om 15.00 uur . Adres Linthorst Homanlaan 1 Havelte Reserveringen/meer informatie: Tel: 0521- 34 34 83 Mobiel: 06 - 53 83 25 01 E-mail: info@overcinge.nl. Entree E. 12,50 inclusief koffie en thee. Exclusief hapje,sapje/drankje achteraf Zie ook 9 november 2014.

 

Link: www.hannesteffers.nl zie ensembles